Германският фармацевтичен концерн BioNTech и американският му партньор Pfizer са

...
Германският фармацевтичен концерн BioNTech и американският му партньор Pfizer са
Коментари Харесай

Омикрон: вече има ваксина, започват клинични тестове

Германският фармацевтичен тръст BioNTech и американският му сътрудник Pfizer са подготвени да стартират тестване на създадената особено за разновидността Омикрон COVID-ваксина. Резултати се чакат още през март. В тестванията ще вземат присъединяване 1400 доброволци на възраст сред 18 и 55 години. Целта е да се откри надеждността на препарата, неговата търпимост от участниците в проучването, както и тяхната имуногенност. „ Това е част от нашата научна активност за създаването на ваксина, която да предлага също толкоз висока отбрана против Омикрон, както и при предходните разновидности, само че по-трайна ", споделя шефът на BioNTech Угур Шахин.

Ваксина още в края на март?

Сегашната COVID-ваксина на BioNTech/Pfizer e незадоволително ефикасна против Омикрон. Три сложени дози от нея обаче относително добре обезвреждат вируса, по тази причина се предлага и в допълнение, бустерно имунизиране. Въпреки това от края на предходната година BioNTech и Pfizer създават нова ваксина особено за Омикрон. В в този момент започващите клинични тествания с нея ще се тестват два метода: тройно имунизиране на изцяло неимунизирани пациенти и прибавяне на трета, подсилваща доза при лица, които към този момент са получили две ваксини от предходния четвърта доза от Омикрон-ваксината на лица, които са сложили третата си доза преди 3 до 6 месеца. Изследването ще се организира в Съединени американски щати.

И Moderna създава нова ваксина

BioNTech/Pfizer могат до края на годината да произведат до 4 милиарда дози от новата ваксина. Също и Moderna създава своя ваксина против Омикрон, която може да е подготвена още тази пролет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР