Германският депутат и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския

...
Германският депутат и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския
Коментари Харесай

Германски депутат уличи Светлин Танчев в лъжа

Германският народен представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз в Бундестага Ахим Бархман е изпратил посредством немското посолство у нас писмо, в което изрично опровергава изказванията на депутата Светлин Танчев за това, че министър Христо Иванов е лобирал против българската кандидатура за Шенген. Брахими изрично опровергава и казаното от някогашния народен представител на Бареков, че се е срещал и разговарял с него.

Ето и цялостния текст на писмото в превод:

Уважаеми господин дипломат Лингеман,
Уважаеми дами и господа,

Във връзка с обществените изказвания в българската преса с сегашното заявявам:

1. Министърът на правораздаването Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се позволява влизането на България в Шенген, до момента в който не бъде осъществена правосъдната промяна.Това не е правилно.

2. Невярно е, че съм уведомил депутата Светлин Танчев по време на диалога с българските депутати – членове на Комисията по европейски въпроси и надзор на Европейските фондове, че министър Иванов ме е молил, съглашението за Шенген да бъде приложено изцяло за България, когато получи зелена светлина за своята правосъдна промяна. Това може да бъде доказано и от други лица.

3.Следователно изявленията на господин депутата и ръководител на Комисията по европейски въпроси и надзор на Европейските фондове Светлин Танчев не са правилни и по никакъв метод няма да бъдат доказани от мен.
Германия поддържа правосъдната промяна на българското държавно управление. От години Европейската комисия предизвестява посредством своите отчети по Механизма за съдействие и оценка за нуждата от осъществяване на промяна.Реформите в региона на правораздаването по наше виждане са от значително значение за дейно противопоставяне на системите на проведената престъпност и корупцията.

Аз останах с усещането, че министърът на правораздаването Христо Иванов е една от движещите сили при реализирането на промяната. Поради това аз поддържам неговия ангажиращ метод за реализиране на допустимо най-широк консенсус в България.

Моля сърдечно за поправяне на показаната информация във връзка с засегнатите лица, пред обществеността и пред съответните институции.

С другарски поздрави
Ахим Бархман, член на Бундестага
Берлин, 9 юли 2015 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР