Германският държавен железопътен оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) обяви, че

...
Германският държавен железопътен оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) обяви, че
Коментари Харесай

Дойче бан продава на търг логистичното си подразделение ДиБи Шенкер

Германският държавен железопътен оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) разгласи, че продава на търг своя филиал за товарни транспорти и логистика " ДeБe Шенкер " (DB Schenker), съобщи ДПА.

Много критици считат, че " ДeБe Шенкер ", със своите услуги за въздушен, морски и наземен превоз из целия свят, не се е оказал подобаващ за " Дойче бан ", макар че генерира облаги за групата. Железопътната мрежа на Германия от ден на ден страда от закъснения, дължащи се частично на остарялата инфраструктура. Това докара до претенции " Дойче бан ", която има стотици дъщерни сдружения в чужбина, да се концентрира върху главния си железопътен бизнес и вътрешния пазар.

Милиардите, които се чака да бъдат генерирани от продажбата на " ДeБe Шенкер ", биха могли да оказват помощ за финансирането на огромните вложения, нужни в немските железници, макар че огромна част от тях се чака да бъдат употребявани за понижаване на дълга.

През декември предходната година надзорният съвет на " Дойче бан " инструктира групата да " прегледа и приготви " продажбата на до 100 на 100 от логистичната компания.  " Дойче бан " в края на септември осведоми управителния съвет, че прегледът е завършил.

Днес " Дойче бан " публично разгласи, че желае да продаде " целия акционерен капитал на " ДеБе Шенкер " в открит, транспарантен и недискриминационен развой ". В него се споделя, че офертите би трябвало да бъдат направени до 15 януари.

Известие за продажбата беше оповестено във в. " Уолстрийт джърнъл " и на личния уеб страница на немските железници.

" Международният логистичен пазар предлага отлични дълготрайни вероятности за напредък. " ДеБе Шенкер " е добре позиционирана на пазара като една от четирите най-големи световни логистични компании ", се споделя в прессъобщение на " Дойче бан ", добавяйки обаче, че логистичната компания ще " има потребност от повече капитал и еластичност в бъдеще за личния си напредък ".

В " ДеБе Шенкер " работят към 76 600 души, добавя ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР