Германският бизнес изрази скептицизъм към постигнатото коалиционно споразумение между консерваторите

...
Германският бизнес изрази скептицизъм към постигнатото коалиционно споразумение между консерваторите
Коментари Харесай

Германският бизнес не остана доволен от коалиционното споразумение

Германският бизнес изрази песимизъм към постигнатото съдружно съглашение сред консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, съобщи ДПА.

" Това съглашение е даже по-ужасно, в сравнение с се очакваше ", съобщи Оливер Цандер, началник на работодателската организация в бранша на металургията " Гезамтметал " (Gesamtmetall). " Доставчиците на услуги ще бъдат разочаровани, а обществената страна ще експлодира. Това е печален ден за страната ", сподели той.

След оповестяването на съглашението Меркел уточни, че консервативният й блок е трябвало да направи взаимни отстъпки в договарянията с Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която получи трите съществени министерства - на финансите, на външните работи и на труда и обществената политика.

Дясноцентристката ГСДП се бори Германия да изостави двустепенната си система за здравно обезпечаване и да понижи опцията на фирмите да лимитират изискванията на труд. Много от детайлностите по договорката към момента не са оповестени.

Германската промишлена и комерсиална камара изрази опасения за съглашението. " Икономиката се радва поради някои положителни бъдещи вложения, само че в това време има опасения за скъпите тежести в бъдеще, които ще обиден най-много бизнеса ", сподели президентът на камарата Ерик Швайцер. Той порица бъдещите съдружни сътрудници за неналичието на нововъведения във връзка с дигитализацията.

" Германската индустрия като цяло не е удовлетворена от съдружното съглашение ", уточни Дитер Кемпф, президент на Федерацията на немската индустрия.

Германските работодатели се оплакаха от неналичието на еластичност. По въпросите на трудовия пазар и обществената политика в контракта " липсва стопански нюх и той значи по-слаба еластичност за фирмите, само че и повече тежести и регулации ", означи Инго Крамер, началник на Конфедерацията на немските работодателски организации. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (241)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР