Германският автомобилостроител Фолксваген“ най-вероятно ще построи новия си завод в

...
Германският автомобилостроител Фолксваген“ най-вероятно ще построи новия си завод в
Коментари Харесай

Везните на Фолксваген за новия завод се накланят към Измир

Германският автомобилостроител " Фолксваген “ най-вероятно ще построи новия си цех в турския град Измир, само че окончателното решение ще стане ясно доникъде на юли, написа водещото немско бизнес издание " Ханделсблат “.

В публикацията се напомня, че финалните кандидати за инвестицията в размера на 1.3 милиарда евро са Турция и България. От нея излиза наяве, че макар усложнената политическа конюнктура в Турция, везните са наклонили към южната ни съседка поради подготвеност на държавното управление в Анкара да влага няколкостотин милиона в построяването на завода. Това влагане би покрива огромна част от плануваните от " Фолксваген " средства за бъдещата автомобилопроизводствена мощ, отбелязва изданието.

Това финансово предложение на Турция е сериозна конкуренция на България, чието държавно управление популяризира в интерес на построяването на цех на нейна територия. Смята се, че като член на Европейски Съюз България може да даде правни гаранции за вложенията.

Турция обаче е и доста добър пазар за модела " Пасат”, а турското държавно управление би могло да го употребява за служебни потребности, показва се в публикацията.

Но в това време мениджмънтът на " Фолксваген” взема поради обстоятелството, че доста европейски концерни се въздържат от вложения в Турция поради личността на президента Реджеп Тайип Ердоган. Очаква се решението за изграждане на цех там да бъде подложено на критика и това да нанесе удари върху имиджа на компанията, само че последната дума ще имат рамковите условия, които Турция ще даде. Според някои немски политици, в допълнение доближаване на икономическите връзки сред Германия и Турция би имало позитивен резултат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР