Германският автомобилен концерн Volkswagen представи днес в Берлин изцяло електрически

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen представи днес в Берлин изцяло електрически
Коментари Харесай

Volkswagen ще конкурира Tesla с масов електрически автомобил на цена под €30 000

Германският авто тръст Volkswagen показа през днешния ден в Берлин напълно електрически модел, който ще се конкурира с американския водач в този бранш Tesla.

Става дума за ID.3, чиято плануваната продажна цена в Германия ще бъде под 30 000 евро. Според Юрген Стакман, който е бранд управител на компанията, задачата е автомобилът да стане всеобщ.

По сходство на Tesla, и VW пуска опция за предварителна поръчка против капаро от 1000 евро. Подобна алтернатива се предлага за първи път от компанията и бъдещите клиенти могат да се записват на интернет уеб страницата.
 Снимка 422221
Източник:

Само че към момента не могат да видят онлайн по какъв начин наподобява действително модела. Световната премиера ще бъде през месец септември по време на Международното автомобилно ревю във Франкфурт на Майн.

Първите купувачи на модела в Германия ще се снабдят и с обезпечено гратис зареждане за 2000 км на година. Самият автомобил ще се предлага с три разновидността на акумулатори с пробег сред 330 и 550 километра. Специалната версия, която е налична за предварителни поръчки, ще бъде с пробег от 420 километра.

Планът на Volkswagen е да сътвори нов сегмент в своите продажби посредством новата серия електрически коли. Очакванията на компанията са за годишни продажби в размер на 100 000 броя. Предварителните поръчки ще бъдат налични на 29 европейски пазара, измежду които значимите за концерна Норвегия, Германия, Холандия, Франция, Англия и Австрия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР