Германският автомобилен гигант Volkswagen заяви, че ще увеличи инвестициите си

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen заяви, че ще увеличи инвестициите си
Коментари Харесай

Volkswagen ще инвестира близо 90 млрд. евро в електромобили

Германският авто колос Volkswagen съобщи, че ще усили вложенията си в електрически автомобили и цифровизация до 89 милиарда евро през идващите 5 години.

Групата с 12 марки ще отдели 56% от своите 159 милиарда евро вложения за създаване на колите на бъдещето, което е нарастване от 50%, и " всеки четвърти автомобил, продаден през 2026 година, ще има електрически мотор с батерия ".

" Намираме се в средата на най-голямата промяна в историята на Volkswagen ", съобщи основният изпълнителен шеф Херберт Дийс на конференция след съвещание на надзорния съвет на групата за координиране на капиталовия проект.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Автомобилният тръст Volkswagen разгласи, че възнамерява да спре п...

Под натиска за понижаване на ролята на бранша в изменението на климата огромните автомобилни производители по света оповестиха цели за последователно прекъсване на производството на коли, задвижвани с изкопаеми горива.

През 2020 година Фолксваген разгласи 73 милиарда евро вложения в коли на бъдещето за интервала до 2024 година

Необходимостта от увеличение на вложенията до 2025 година се дължи " основно на ускореното повишаване на електронната подвижност като част от зелената договорка ", контрактувана от Европейския съюз, се споделя в изказване на групата.

Повишените вложения ще бъдат ориентирани и към откриването на шест нови завода за акумулатори в партньорство с други компании.

Инвестициите в електрически автомобили са се нараснали с 50% до 52 милиарда евро, до момента в който сумите, отделени за хибридни " преходни технологии ", са намалели с 30% до 8 милиарда евро.

Дигитализацията на колите и организацията на групата ще коства още 30 милиарда евро.

Volkswagen заяви, че водещият му цех във Волфсбург, Германия, ще стартира да създава електрически автомобили по-рано от в началото плануваното - през 2024 година, в допълнение към проекта за произвеждане на нов всеобщ електрически автомобил от 2026 година

Концернът разгласи и разбърквания в борда на шефовете си, като Дийс поема софтуерното поделение на концерна Cariad, а шефът на марката VW Ралф Брандщайтер поема отговорността за китайския пазар през идната година, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР