Германският автомобилен гигант "Фолксваген" решил да изгради новата си фабрика

...
Германският автомобилен гигант "Фолксваген" решил да изгради новата си фабрика
Коментари Харесай

Фолксваген избрал Сърбия за новия си завод за 1.4 млрд. евро?

Германският авто колос "Фолксваген " решил да построи новата си фабрика в Сърбия, твърди локалното издание "Вечерни новости ". Според изданието концернът е предпочел Сърбия пред България, Румъния и Турция.

От обявата излиза наяве, че "дългогодишен любимец " е била нашата страна. "Не е загадка, че германците възнамеряват да открият нов цех в тази част на Европа. Те неведнъж говореха обществено, само че алтернативата беше в коя страна.Румъния и България са членки на Европейския съюз, тъй че се чака да създадат нови вложения. Зад тях имаше Турция, която е голям пазар с 80 милиона души. Въпреки това, представянето на сръбската стопанска система, идването на съвсем всички най-важни производители на автомобилни съставни елементи, а също и другарските връзки на нашето държавно управление с сътрудниците от Германия, претегляха лентата в наша изгода ", разяснява изданието.

Засега информацията на "Вечерни новости " не намира удостоверение. Сръбският таблоид "Блиц " е изпратил питане до немския колос. От "Фолксваген " пояснили, че решение къде да бъде построен източноевропейският цех не е взето. Компанията отказала да разяснява съответните кандидати, измежду които се знае, че е и България.

Новата фабрика "Фолксваген " би трябвало да има потенциал от 300 000 автомобила годишно, а инвестицията е на стойност към 1.4 милиарда евро. Предвижда се фабриката да има 5 000 чиновници, от които до 650 инженери. Очаква се "Фолксваген " да вземе решение в идващите два месеца. От медийните изявления по тематиката България и Сърбия се оформят като любимци. В новия цех следва да се сглобяват пет модела на "Фолксваген " и "Шкода ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР