Германските служби за сигурност смятат, че мъж, намерен мъртъв на

...
Германските служби за сигурност смятат, че мъж, намерен мъртъв на
Коментари Харесай

Дипломат, намерен мъртъв в Берлин, е бил руски таен агент

Германските служби за сигурност считат, че мъж, открит мъртъв на улицата пред съветското посолство в Берлин предишния месец, е бил сътрудник под прикритие на съветското разузнаване, заяви изданието „ Шпигел “.

Тялото на 35-годишния мъж е намерено на 19 октомври от берлински служители на реда, охраняващи постройката. Позовавайки се на източници, списанието отбелязва, че мъжът е паднал от горния етаж на посолството. Служителите на реда са повикали кола за спешна помощ, само че медиците не са съумели да го реанимират, съобщи „ Ройтерс “.

Посолството удостовери в изказване пред организация „ Интерфакс “, че съветски посланик е умрял, само че съобщи, че „ не разяснява това трагично събитие по етични аргументи “.

Берлинската полиция отхвърли коментар и насочи въпросите към прокурорите, които на собствен ред обявиха, че не могат нито да потвърдят, нито да отрекат обявата на „ Шпигел “.

„ Всички формалности, свързани с превозването на тялото на дипломата, бяха неотложно уредени с виновните правоприлагащи и медицински органи на Германия в сходство с настоящите практики “, се споделя в изказването на посолството до „ Интерфакс “.

Мъжът публично е посочен като втори секретар в институцията. Роднина е на съветски старши офицер от второ ръководство на съветската разследваща работа ФСБ, което се занимава с битката с тероризма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР