Германските потребители на мобилни услуги плащат много повече от гражданите

...
Германските потребители на мобилни услуги плащат много повече от гражданите
Коментари Харесай

Германците плащат повече за сърфиране в интернет от останалите граждани на ЕС


Германските консуматори на мобилни услуги заплащат доста повече от жителите на останалите страни в Европейски Съюз за безкрайно сърфиране в интернет, съобщи ДПА, базирайки се на данни от относително изследване на уеб страницата Веривокс (Verivox).

В Германия ползващите услугите на Дойче Телеком (Deutsche Telekom) заплащат 80 евро на месец за безкрайно събаряне от интернет при 35 евро в Холандия, 40 евро във Франция и 49 евро в Швеция.

Дойче Телеком вкара неотдавна твърда цена за безкрайно мобилно сърфиране в Германия. Конкурентите от Водафон (Vodafone) и Телефоника/О2 (Telefonica/O2) не оферират тази услуга.

Анализаторите на Верифокс преглеждат всички цени, препоръчани от мобилните снабдители в 10 европейски страни.

Няколко от тях оферират висок месечен предел за събаряне. При него обаче скоростта на събаряне се забавя, откакто се доближи лимитът.

В Полша филиалът на Дойче Телеком Т-Мобайл (T-Mobile) предлага ограничаване за събаряне от 100 гигабайта за 19 евро месечна такса. Италия също предлага релативно евтина месечна цена от 25 евро до 100 гигабайта, а в Испания потребителите на мобилен интернет могат да смъкват до 25 гигабайта за 32 евро на месец.

В Австрия цената е релативно висока, с месечна такса от 69,73 евро до 60 гигабайта.

Според специалиста на Веривокс Кристиан Шиле повода за високите месечни такси в Германия е в по-малката конкуренция спрямо останалите страни в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР