Германските летища губят половин милиард евро приходи месечно заради пандемията

...
Германските летища губят половин милиард евро приходи месечно заради пандемията
Коментари Харесай

Германските летища губят половин милиарда евро месечно, искат държавна помощ

Германските летища губят половин милиард евро доходи месечно поради пандемията от ковид. За това предизвести през днешния ден браншовата организация А Де Фау (ADV) и прикани страната да помогне на бранша, съобщи ДПА.

" Авиопътувания не може да има без инфраструктурата на земята ", акцентира президентът на летищната асоциация Щефан Шулте. Той настоя за помощ, която да покрие разноските за поддържане на оперативна подготвеност (около 170 млн. евро месечно), както и летищата да получат достъп до специфични държавни кредитни стратегии.

Летищата са изгубили 95% от приходите си поради рестриктивните мерки против ковид, които сковаха интернационалния въздушен превоз, показва асоциацията.

Близо 80% от летищните чиновници са били включени в държавната стратегия, която поема изплащането на възнагражденията им. По-малките летища са изключително затруднени. Същевременно Франкфуртското, което е най-голямото в страната и се управлява от Шулте, през вчерашния ден разгласи многомилиардни запаси, задоволителни да го поддържат няколко месеца. Авиопортът все отново предизвести, че ще би трябвало да понижи разноските и да редуцира личен състав, в случай че трафикът продължи да понижава. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР