Германски правителствен служител е бил арестуван за шпионаж в полза

...
Германски правителствен служител е бил арестуван за шпионаж в полза
Коментари Харесай

Арестуваха германски правителствен служител, шпионирал в полза на Русия

Германски държавен чиновник е бил задържан за шпионаж в интерес на Русия, оповестиха международните организации. Засега името на арестувания е оповестено отчасти – Томас М. Той е работил в работа за военно съоръжение и осведомителни технологии.

Властите оповестяват, че той се е самопредложил като помощник на съветското посолство в Берлин, както и на консулството в Бон.

Задържан е в сряда, следва правосъден развой.

Федералният прокурор е арестувал немски офицер по съмнение, че работи за непозната загадка работа “, написа министърът на правораздаването Марко Бушман в Twitter, към този момент преименувана на X, съобщи BBC.

Предполага се, че мъжът е предал служебна информация, предопределена за съветското разузнаване, заяви федералната прокуратура.

Той е бил задържан в Кобленц, Западна Германия, а домът и работното му място са били претърсени.

До ареста се стигна, откакто през юни националната организация за сигурност BfV предизвести за риска от „ нападателна съветска шпионска интервенция “.

Това не е първият сходен случай след съветската инвазия през февруари предходната година.

През януари немски жител беше задържан по съмнение в държавна измяна поради хипотетично присъединяване в скица за предаване на разследващи данни на Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР