Германски медии коментираха срещата между канцлера Ангела Меркел и президента

...
Германски медии коментираха срещата между канцлера Ангела Меркел и президента
Коментари Харесай

Германският печат за срещата Путин-Меркел: Нова хармония в трудни времена

Германски медии разясниха срещата сред канцлера Ангела Меркел и президента на Русия Владимир Путин в Москва в събота. Те подчертават върху другарските връзки сред Берлин и Москва и " охлаждането " към Вашингтон, съобщи ТАСС.
 Газ по „ Северен поток-2” може да потече в края на годината, разгласи Путин до Меркел
Газ по „ Северен поток-2 ” може да потече в края на годината, разгласи Путин до Меркел

Преговорите сред Путин и Меркел са траяли повече от три часа

" Билд ам зонтаг " написа, че Меркел е употребила " видимо другарски думи " към Путин, който получи от нея " единствено похвали ". Отбелязва се, че канцлерът е бил " значително по-хладен " в изявленията си по адрес на Съединени американски щати. Според изданието за Меркел Съединени американски щати са " единствено съдружник ", а за трансатлантическото съдействие нито дума.

Посочва се, че по някое време Путин и Меркел са разговаряли без преводач . На конференцията не са говорили за убийството на чеченския полеви пълководец Зелимхан Хангошвили.

" Зюддойце цайтунг " написа за срещата сред Путин и Меркел " Нова естетика в сложни времена ". Изданието добавя, че двамата водачи са оставили различията на назад във времето . Вестникът написа още, че е било " осъзнато, че от различен можеш да получиш това, което нямаш ".
 Започна срещата сред Меркел и Путин в Москва
Започна срещата сред Меркел и Путин в Москва

Меркел е на работно посещаване в Москва по покана на съветския водач

" Франфуртер алгемайне цайтунг " разгласява публикация със заглавие " Единодушие в Кремъл ", в която се подчертава поддръжката на Берлин за плана " Северен поток-2 " и несъгласието с екстериториалните наказания на Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР