Германски компании решиха да потърсят кадри, като организираха трудова борса

...
Германски компании решиха да потърсят кадри, като организираха трудова борса
Коментари Харесай

Германски фирми търсят работници на трудова борса във Видин

Германски компании взеха решение да потърсят фрагменти, като проведоха трудова борса във Видин.
В събитието, открито през днешния ден, участват 11 компании от област Ортенау и една организация, която съставлява 170 компании от района. Те показват свободните си работни позиции и изискванията за кандидатстване, а специалисти от организацията за районно развиване на региона осведомят за опциите за професионална реализация.
Трудовата борса се организира в Конферентния център на Областна администрация – Видин. Тя е проведена в границите на визитата на немска делегация, водена от регионалния шеф на Област Ортенау - Франк Шерер, по покана на регионалния шеф на Област Видин - Албена Георгиева. 
Събитието бе намерено точно от регионалния шеф Албена Георгиева, триумф на начинанието пожела и нейният сътрудник Франк Шерер.
На формалното разкриване участва и кметът на Община Видин Огнян Ценков, който приветства форума.
" Тази самодейност беше плод на едно взаимно съдействие, иновация, която ние сме сигурни, че ще има триумф. Представителите на немския бизнес демонстрират огромен интерес към Община Видин, към региона и нашия Северозападен край и провеждането на днешното събитие е удостоверение в тази тенденция ", сподели Ценков.
Той акцентира, че това е доста добър метод да се срещнат жителите с опциите за работни места, обществени придобивки, трудови хонорари от немска страна, а представителите на действителния бранш да осъществят потребни контакти.
" Именно това е и акцентът на събитието – България като страна от Европейския съюз и ние, жителите на България да сме равнопоставени с всички поданици на общността. Много от искащите да се срещнат с опциите, които се оферират на трудовата борса, ще намерят своето предопределение, ще придобият опит и ще се изградят като бъдещи експерти. Тези, които предпочетат да работят в Германия, след това ще се върнат, с цел да предадат наученото и да надграждаме всички дружно в нашия хубав, старопрестолен Видин ", съобщи кметът.
По време на трудовата борса посетителите се срещат и с дуалната форма на образование в Германия, този факт провокира и огромно присъединяване на доста младежи и възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР