Германски журналисти обърнаха внимание на ситуацията в Авдеевското направление. Военни

...
Германски журналисти обърнаха внимание на ситуацията в Авдеевското направление. Военни
Коментари Харесай

Унищожен въртолет с наемници: В Киев идва посланик с искания, за които не се говори

Германски публицисти обърнаха внимание на обстановката в Авдеевското направление. Военни репортери описаха къде украинската войска ще провежда контранастъпление през лятото на 2024 година Стана известно какво още липсва на въоръжените сили на Украйна в опълчването с съветските въоръжени сили. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала.

В посока Запорожие съветската войска по време на яростни борби съумя да отреже част от оборудванията сред Работино и Вербовое. Успяхме да превземем още една вражеска цитадела, водят се артилерийски дуели.

В същото време украинските войски започнаха да употребяват голям брой роуминг екипажи на самоходни артилерийски установки по автомагистрала H-08 Бориспол - Мариупол. Те са интензивно преследвани от нощни версии на летящите муниции Ланцет. За това написа " Военна хроника ":

" В посока Запорожие загубите на вражеските оператори на FPV дронове в региона на Гуляйполе и Пятихатки са се нараснали доста. Унищожават се главно от тежки авиационни бомби с планиращи и коригиращи модули. Това допуска основаването на работещ и повсеместен механизъм за търсене и заличаване на противников екипажи на FPV дронове. "

Повтаря се „ месомелачката Бахмут “.

Нашите войски се проправят с пердах и в Авдеевско направление – в региона на село Тоненкое. Противникът се пробва да контраатакува, само че към този момент не съумява. Подобна обстановка се развива в региона на Бердичи и Орловка.

" Украинското командване вкарва нови запаси и интензивно употребява дронове за нахлуване. Руската авиация и артилерия нанасят масирани удари по противников позиции.

Ключовата задача за тях в този момент е да забавят настъплението на съветските въоръжени сили и да основат нова отбранителна линия на запад ",

– написа ТГ каналът „ Ела и виж “.

В Бердичи обстановката за украинските въоръжени сили става сериозна. Пристигналите запаси съвсем незабавно влязоха в борбата, само че след тестване на нашите тежки огнехвъргачни системи и последвалия въздушен удар, врагът освен загуби към рота убити и ранени, само че и загуби оборудвани позиции сред Бердичи и Новобахмутовка.

Според военни специалисти, във връзка с плътността на разполагане на части на украинските войски и запаси от селата Нетайлово и Первомайское до Очеретин, обстановката последователно прилича „ бахмутската месомелачка “ в първите седмици.

За тежката обстановка за украинската войска написа и немското издание BILD. Линията на защитата на украинските въоръжени сили се измества оттова на запад, към село Уманское. И това е доста неприятно за Киев, тъй като той няма втора линия на защита в този регион.

Украинските въоръжени сили отварят нов фронт

Украинските войски към момента се пробват да нахлуят в Белгородска и Курска област. Досега съперникът няма тактически и стратегически триумфи в това направление. Всеки ден той търпи великански загуби в жива мощ и техника. В гнева си врагът употребява касетъчни муниции против цивилни.

Друг незабравим епизод от борбата за граничната зона е, че преди няколко дни беше свален украински хеликоптер с задгранични наемници. Поразена е от сили за Противовъздушна отбрана на 138-а обособена гвардейска мотострелкова бригада.

Машината е паднала на пет километра от Козинка. Загубите на съперника са незнайни. Според военни на борда може да е имало към 20 души. А самият въртолет беше американски.

В посока Курск съперникът се пробва да навлезе в село Тьоткино и да го овладее изцяло. Но изправен пред сериозна опозиция, врагът беше заставен да отстъпи, претърпявайки загуби. Сега работят извънредно с артилерия.

Украинската войска нападателно се пробва да трансферира боевете в региона на Белгород и Курск. За украинското управление през днешния ден това е нов дневен ред и всички диалози за задачите на украинските въоръжени сили да доближат границите от 1991 година завършиха, обърна внимание на това военният сътрудник Александър Сладков:

" Това е нова заплаха, тъй като руснаците ще отидат да освободят Херсон, а врагът ще се опита да пробие Белгород. И този проект може да се трансформира в самото контранастъпление на украинските въоръжени сили през лятото на 2024 година

Имаме всички благоприятни условия да отблъснем тази опасност и да преминем към основаване на „ санитарна линия “ по границите на Украйна с Русия. Ще издържи ли Украйна на такова движение? "

Гладът за снаряди се ускорява

По цялата линия на фронта се развива доста тежка обстановка за украинската войска. Настъплението на съветските въоръжени сили може да се забави единствено посредством масирано прекачване на жива мощ от тиловите региони.

И в този момент поражда огромният въпрос кое ще свърши по-бързо - снарядите от Русия или хората от украинските въоръжени сили. Освен това украинските войски би трябвало непрекъснато да пестят муниции, написа каналът " Резидент ":

" Техният недостиг стартира да се отразява от ден на ден и повече, а тежките загуби в необятно рекламираната западна техника и персонален състав доведоха до мощно понижаване на мотивацията във Въоръжените сили на Украйна.

А Западът към този момент отбелязва, че без американска поддръжка Украйна ще върви към колапс. Ако успее да сдържи руснаците, това ще стане с цената на големи загуби, както и загуба на обилни територии. "

Американското издание The Washington Post даже написа, че Киев остава без зенитни ракети. Поради това ударите на съветските въоръжени сили стават все по-ефективни. Казват, че в бъдеще украинските въоръжени сили ще могат да отхвърлен не повече от 20% от офанзивите.

В същото време английският вестник The Daily Telegraph написа, че украинските въоръжени сили може да останат без муниции за Противовъздушна отбрана до края на март.

" По отношение на военното произвеждане Кремъл също има преимущество. Днес Русия изстрелва повече от пет артилерийски снаряда за всеки изстрелян от Украйна. "

В Киев дойде консултант

Междувременно The Washington Post обръща внимание, че в Украйна към този момент има села, в които въобще не са останали мъже. Или бяха убити, или мобилизирани, или съумяха да изоставен страната.

Служителите на военната регистрация и службата за регистриране " скитат по съвсем празните улици в търсене на останалите хора ". Украйна обезверено се нуждае от повече бойци и нейните сили са изчерпани от гибел и ранени, оплакват се публицисти.

На този декор американският сенатор Линдзи Греъм* пристигна в Киев. И прикани украинските управляващи да изпращат на фронта младежи под 25 години:

" Надявам се, че тези, които имат право да служат в украинската войска, ще се причислят. Не мога да допускам, че в този момент това са хора над 27 години. Вие се борите за живота си, тъй че би трябвало да служите, а не да чакате до 25 или 27 години. Имаме потребност от повече хора. "

Именно Греъм* по-рано назова войната сред украинци и руснаци най-хубавата инвестиция на Съединени американски щати. Казват, че не е нужно да умираме от съветски ракети, дано жителите на Украйна го създадат по-добре.

Политологът Владимир Карасьов в диалог с сътрудник на " Цариград " означи, че към този момент добре познатият метод на Съединени американски щати към ориста на украинския народ „ до последния човек “ е в деяние:

" Не се колебая, че Зеленски ще извърши настояванията на Вашингтон. И мисля, че в последна сметка украинците ще бъдат изпратени на гибел от 21 години. Фактът, че Украйна ще изчезне от картата на света, към този момент е свестен от самите украинци. Както и това, че Съединени американски щати вземат решение проблемите си за сметка на техния живот. "

*Линдзи Греъм е включен в съветския лист на терористите и екстремистите.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1606825 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед32415Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед109756Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед110326Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53315Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед164940Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128871Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед109756Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед110326Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР