Германски граждани, които са против ковид мерките и ваксините, масово

...
Германски граждани, които са против ковид мерките и ваксините, масово
Коментари Харесай

Какво става в Ахелой? Има ли нашествие на германски антиваксъри?

Германски жители, които са срещу коронавирус ограниченията и имунизациите, всеобщо се заселват в България, се споделя в публикация в сп. „ Шпигел ”, излязла преди дни.

Според обявата черноморският град Ахелой е желан, защото там никой не съблюдава ограничения.

Противници на имунизациите и на Коронавирус ограниченията откриват в България място, на което могат да си върнат отчасти ограбената независимост, споделя немското издание в обширния си материал. Списанието показва град Ахелой като притегателна точка за немски съперници на имунизациите. Според създателя на материала немските жители живеели в съответен затворен комплекс.

От две години там живее и Димитър, който също е прочел публикацията. „ Няма такова нещо, то има и чехи тук има и поляци, има и руснаци и украинци ”, декларира пред Нова телевизия Димитър Горанов.

Белгиецът Ханс Бекман живее у нас от две години. Мъжът познава няколко заселили се в България германци. Казва, че от ден на ден чужденци избират страната ни, а повода била по-евтиният живот. „ Тук не са доста, в Поморие са повече. В Поморие живеят към 30-40 индивида. Хората, които знам от Поморие, имат там къщи и всяка седмица се срещат между тях. Много германци живеят в Каварна ”, изяснява Ханс Бекман.

Самият той се е ваксинирал неотдавна в „ Слънчев бряг ”. „ Ако отидете в този момент до магазина те ще попитат за документа, само че никой не пита за паспорт. Като те видят два пъти и след това те пускат свободно ”, изяснява Ханс Бекман.

Той не крие, че съгласно него, коронавирус ограниченията в България са занижени. „ Това е казусът в Централна Европа, където не е по този начин елементарно. Например ето в този момент за Коледа там не е разрешено да се събират повече от двама души ”, споделя Бекман.

Според „ Шпигел ” живеещите у нас германци се събирали на обичаен брънч в ресторант край морето. „ Не, не са антиваксъри, множеството са с ваксини, другите са със документ за антитела ”, декларира Гергана Тодорова - чиновник в ресторант. Тя е безапелационна, че още от вратата посетителите на ресторанта демонстрират документите си.

Статията е мотив за полемики в Ахелой. Жителите на града обаче не имат вяра в нейната меродавност и се надяват туризмът и стопанската система у нас да се подобрят. „ Ние сме възрастни хора и на никое място не вървим, по-младите пазарят, а ние стоим у дома, тъй като не сме имунизирани ”, признава Мария Михова, гражданин на Ахелой. 

В края на материала си списанието добавя, че България е рекордьор по смъртни случаи от ковид в цяла Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР