Германски евродепутати отправиха остри критики към България и Румъния заради

...
Германски евродепутати отправиха остри критики към България и Румъния заради
Коментари Харесай

Германски евродепутати за България и Румъния: Да не разширяваме Шенген с корумпирани държави

Германски евродепутати насочиха остри рецензии към България и Румъния поради присъединението си към Шенген

Последва и реакция от български евродепутати. А президентите на България и Румъния са безапелационни, че е извънредно време двете страни да станат част от зоната за свободно пътешестване.

На фона на съвсем идентичните изявления по какъв начин е извънредно време жителите България и Румъния да пътуват свободно от болшинството в Европейския парламент, двама евродепутати от Германия използваха полагащата им се една минута за обидни квалификации към двете страни, предаде .

" Вместо да разширяваме Шенген с корумпирани страни, би трябвало незабавно да го преосмислим с разширение на инспекциите по вътрешните граници и ефикасна отбрана на външните ", разяснява евродепутатът Гунар Бек.

" Румъния е дивият запад на Европа. Див запад в средата на Европа. Как е допустимо тази страна да е членка на Европейски Съюз? В Украйна беше имаше доста по-добра инфраструктура и ред. Никой ли не видя това, когато одобряваха Румъния? ", изрече се и Гуидо Рейл.

Обидните мнения не останаха подминати от евродепутата Андрей Слабаков.

" Към сътрудника от Германия желая да кажа, че всички канали за незаконни мигранти в Европа са немски ", отвърна му е евродепутатът от ЕКР.

Изказвания имаше и от всички останали български евродепутати. По-рано те приканиха в обща декларация България и Румъния да бъдат неотложно признати в Шенген. Към апела се причисли и президентът Румен Радев.

" Не може България да демонстрира взаимност и да влага големи финансови и човешки запаси, с цел да опазва общоевропейската граница, а в подмяна да получава недоумение и двойни стандарти. Не може българите да бъдат второкласен европейци ", безапелационен бе президентът.

Според румънския му сътрудник Клаус Йоханис има огромен късмет Съветът на Европейския съюз да даде зелена светлина на двете страни.

" Има късмет, тъй като нуждата от единение в Европа е още по-явна след войната на Русия в Украйна. Това ще стане факт единствено в случай че Румъния, България и Хърватия станат част от Шенгенското пространство ", заключи той.

За да стане факт влизането в зоната за свободно пътешестване, е належащо единогласие измежду всички членки на Европейски Съюз. Очаква се да има гласоподаване по тематиката на срещата на върха на 15 и 16 декември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР