Германската верига супермаркети Aldi съобщи днес, че композира допълнителни влакове

...
Германската верига супермаркети Aldi съобщи днес, че композира допълнителни влакове
Коментари Харесай

Няма да повярвате как германците изкупиха италианските стоки

Германската верига супермаркети Aldi заяви през днешния ден, че композира спомагателни влакове от Италия за зареждане на магазините, чиито лавици останаха празни, откакто немските купувачи всеобщо се запасяваха с трайни артикули поради ковид, съобщи Ройтерс, представена от Монитор.

Първите влакове са доставили 200 тона паста, в това число "много над " 250 000 опаковки спагети, заяви подразделението Алди Зюд (Aldi Sued), което ръководи магазините на веригата в Южна Италия.

За да си набави нужните артикули, компанията употребява и камиони, които са ориентирани към град Нюрнберг и по-късно доставките са разпределени измежду 650 магазина на Алди.

Трайните храни като пастата сега се търсят повече от всеки път, уточни веригата. Компанията добави, че ще продължи да купува паста от доставчика си в италианския град Нола, в региона на Неапол.

Германското държавно управление и търговците твърдят, че няма дефицит на храни макар пандемията от ковид, която наруши трансграничния пътнически трафик.
Компаниите и управляващите поставят старания да поддържат свободното придвижване на артикули.

Много германци обаче, сходно на жителите и на други европейски страни, се запасяват с артикули като паста, тоалетна хартия и консерви.

Това принуди някои супермаркети да лимитират броя на стоките, които могат да се купуват.

Заради мощното търсене в очакване да бъдат наложени ограничаващи и карантинни ограничения немските търговци на дребно по-рано тази седмица регистрираха обилни продажби през февруари, надминавайки упованията на специалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР