Германската външна министърка Аналена Бербок подчерта жизненоважната роля, която ООН

...
Германската външна министърка Аналена Бербок подчерта жизненоважната роля, която ООН
Коментари Харесай

Аналена Бербок обвини Русия, че атакува основните ценности на ООН

Германската външна министърка Аналена Бербок акцентира жизненоважната роля, която Организация на обединените нации продължава да извършва в оправянето с световни рецесии, и упрекна Русия, че нападна главните полезности на международната организация , съобщи ДПА.

Организация на обединените нации се характеризира с хора, които се изслушват с почитание и схващане, които единно споделят съществени полезности като отхвърлянето на насилието и равноправието на всички страни, сподели Бербок, преди да замине за Ню Йорк за започващите през днешния ден общополитически диспути на годишната сесия на Общото заседание на международната организация.

Според нея сегашната сесия няма да бъде като предходни години. Тя сподели, че с нахлуването си в Украйна Русия нападна правилата, върху които е учредена Организация на обединените нации.

Въпреки че е една от петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Русия демонстрира цялостно неуважение на интернационалното право и целия международен ред, съобщи Бербок.

По думите ѝ Германия твърдо поддържа Украйна и ще продължи да ѝ оказва помощ с каквото е належащо, с цел да бъде реализиран мир.

Тя сподели, че тази седмица фокусът в Общото заседание на Организация на обединените нации ще бъде подложен върху това " по какъв начин да се подходи и да се преследват ужасяващите закононарушения, осъществени в Украйна в името на Русия ", а също върху понижаване на риска от нуклеарно злополучие, откакто обстрелването на атомни електроцентрали поражда опасност от " злополука за милиони хора ".

Над 140 държавни глави и държавни ръководители се чака да участват на едноседмичните общополитически диспути в Ню Йорк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР