Германската служба за външно разузнаване с години е подслушвала редица

...
Германската служба за външно разузнаване с години е подслушвала редица
Коментари Харесай

Скандални разкрития на "Шпигел": Берлин е подслушвал в продължение на години Белия дом, НАСА и...

Германската работа за външно разузнаване с години е подслушвала редица политически и стопански цели в Съединени американски щати, включително и Белия дом. Това оповестява в свое следствие немския седмичник „ Шпигел “, представен от БГНЕС.

Списанието оповестява, че е видяло документи, съгласно които разследващата работа има лист с близо 4000 така наречен „ подбрани основни думи “ за наблюдаване в интервала 1998 година - 2006 година Сред тях са телефонни номера, факсове и имейл адреси в Белия дом, както и такива на държавни секретари и министри на финансите.

Сред другите цели за шпионаж на ведомството са както военни обекти като военновъздушните и военноморските сили, по този начин и галактическата организация НАСА и неправителствената организация „ Хюмън райтс уоч “.

Според „ Шпигел “ шпионирани са също и редица задгранични посолства и интернационалните организации като Международния валутен фонд (МВФ).

От немската работа за външно разузнаване отхвърлиха да разясняват следствието на изданието.

Германските управляващи реагираха остро, когато с помощта на някогашния чиновник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън, през 2013 година стана ясно, че американски служби са шпионирали всеобщо редица интернационалните водачи, включително и канцлера Ангела Меркел.

В рамките на разкритията на Сноудън също по този начин беше оповестено, че немското разузнаване също по този начин е помогнало на АНС да шпионира и европейски жители.

Малко след разкритията му стана ясно, че немския канцлер е била подслушвана освен от Съединени американски щати. Самата Меркел пък тогава съобщи, че " да те подслушват другари не е правилно ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР