Германската прокуратура обяви днес, че подготвя документите за екстрадиция на

...
Германската прокуратура обяви днес, че подготвя документите за екстрадиция на
Коментари Харесай

Германската прокуратура подготвя документите за екстрадиция на Пучдемон

Германската прокуратура разгласи през днешния ден, че приготвя документите за екстрадиция на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон в Испания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пучдемон избяга в Брюксел в края на октомври, откакто беше създаден референдум за обособяване на Каталуния от Испания и каталунският парламент разгласи самостоятелност на региона. На 25 март той беше арестуван в Германия на път от Финландия за Белгия, откакто испански съд издаде европейска заповед за арестуването му по обвинявания в подстрекателство към протест и корист с публични средства. В момента Пучдемон е в Германия, където е пуснат на независимост под гаранция от 75 000 евро, напомня ТАСС.

Германски съд отхвърли искане на прокуратурата за връщане на някогашния каталунски водач в ареста, до момента в който бъде взето решение дали да бъде екстрадиран в Испания, показва Асошиейтед прес.

Пучдемон беше освободен на 6 април, откакто съдът дефинира, че той, наподобява, не може да бъде екстрадиран за протест. Прокуратурата в немската провинция Шлезвиг-Холщайн обаче съобщи през днешния ден, че испанските управляващи са дали нова информация, която допуска, че това е допустимо, и изиска Пучдемон да бъде още веднъж задържан. Искането беше отхвърлено от съда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР