Германската прокуратура обяви, че подготвя документите за екстрадиция на бившия

...
Германската прокуратура обяви, че подготвя документите за екстрадиция на бившия
Коментари Харесай

Готвят екстрадицията на Пучдемон

Германската прокуратура разгласи, че приготвя документите за екстрадиция на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон в Испания, съобщи организация „ Ройтерс “.

Пучдемон избяга в Брюксел в края на октомври, откакто беше изработен референдум за обособяване на Каталуния от Испания и каталунският парламент разгласи самостоятелност на региона. На 25 март той беше арестуван в Германия на път от Финландия за Белгия, откакто испански съд издаде европейска заповед за арестуването му по обвинявания в подстрекателство към протест и корист с публични средства.

В момента Пучдемон е в Германия, където е пуснат на независимост под гаранция от 75 000 евро. Германски съд отхвърли искане на прокуратурата за връщане на някогашния каталунски водач в ареста, до момента в който бъде взето решение дали да бъде екстрадиран в Испания.

Пучдемон беше освободен на 6 април, откакто съдът сподели, че той не може да бъде екстрадиран за протест. Прокуратурата в немската провинция Шлезвиг-Холщайн обаче разгласи, че испанските управляващи са дали нова информация, която допуска, че това е допустимо, и изиска Пучдемон да бъде още веднъж задържан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР