Германската полиция разпространи правила за влизащите в Германия пътници във

...
Германската полиция разпространи правила за влизащите в Германия пътници във
Коментари Харесай

Вижте новите правила за влизане в Германия

Германската полиция популяризира правила за влизащите в Германия пасажери по отношение на COVID-19, заяви българската Главна дирекция " Гранична полиция ".

Според тези правила, в случай че пристигате в Германия от чужбина по суша, море или въздух и сте били във високо рискова зона през последните 14 дни преди идването си, сте законово длъжен при идването си да отидете непосредствено у дома или на друго място за настаняване и да останете там непрекъснато за интервал от 14 дни под карантина.

За високорискова зона се смята страна или регион отвън Германия, където съществува висок риск от SARS-CoV-2 зараза по време на идването ви в Германия. Институтът " Роберт Кох " непрекъснато актуализира листата с високо рискови зони на следния линк:

https://www.rki.de/covid-19-risikogebiete

Това е регламентирано в немското законодателство и се глоби като административно нарушаване с санкция.

Законът ви задължава да уведомите съответните здравни управляващи за адреса си в Германия, на който ще пребивавате. За да извършите това би трябвало да употребявате предоставената ви от превозвача пътническа карта за местонахождение.

Изпълнението на карантинните условия се следи от съответните здравни управляващи, като може да се свържете с тях онлайн на

https://tools.rki.de/plztool/.

Ако сте били във високорискова зона в интервал от 14 дни преди идването си, при идване от вас се изисква законно да предоставите доказателство, че сте били тествани за ковид SARS-CoV-2 по искане на съответния здравен орган или различен орган, избран от страната.

Като опция, би трябвало да се подложите на такова тестване, в случай че бъдете помолени да го извършите. Можете също по този начин да бъдете тествани гратис в границите на 10 дни след идването си от високо рискова зона, даже в случай че това не ви бъде поискано. За да си запазите ред за тест, може да се обадите на горещата линия за здравно обслужване – телефонен номер 116 117.

Дори в случай че резултатите от теста ви са негативни, законово се изисква неотложно да се свържете с локалните здравни управляващи, в случай че развиете типични признаци на коронавирусна зараза SARS-CoV-2 (задух, новопоявила се кашлица, нараснала температура или загуба на усет / аромат ) в границите на 14 дни от идването ви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР