Германската полиция издирва мъж, отровил бебешка храна във верига магазини.

...
Германската полиция издирва мъж, отровил бебешка храна във верига магазини.
Коментари Харесай

Мъж отровил бебешки пюрета в Германия, изнудва за 10 млн. евро

Германската полиция търси мъж, отровил бебешка храна във верига магазини. Мъжът изнудва управляващите за 10 млн евро, оповестява Daily Sabah. В полицията в Констанц, на южната граница на Германия, че е получено писмо от изнудвача още на 16 септември. В него пишело, че инфектирана храна към този момент е в комерсиалната мрежа.

Германските управляващи изтеглили партидите и открили ,че пет буркана с бебешка храна в магазините в близкия град Фридрихсхафен са били отровени .

От държавната работа за отбрана на потребителите декларирали, че откритата в храната субстанция е етилен гликол. С ъставката се употребява в антифриз артикули и спирачни течности, които са токсични и съдбовни в огромни количества.

Властите съобщили още, че в изпратеното писмо изнудвачът заплашва да токсини несигурно количество храна в клонове на немски търговци на дребно, в страната и отвън нея, в случай че не му бъдат изплатени над от 10 милиона евро.

Органите на реда в Германия приканват обществеността да бъде бдителна за признаци на подправяне на храната .

 Снимка 314976
Източник:

Неофициална фотография от видеокамера, предоставена от полицията в Констанц на 28 септември 2017 година, демонстрира обвинен, в супермаркет в Фридрихсхафен, Югозападна Германия. Той е с очила и бяла шапка, почти 50-годишен.

" Приемаме тази опасност доста съществено ", сподели на конференция основният прокурор Александър Богер.

Заместник-началникът на полицията на Констанц предизвести, че става дума за нарушител " без угризения ", само че също по този начин съобщи, че при нараснала зоркост " няма причина за суматоха ".

Изнудвачът е изискал 10 млн. евро от веригата на дребно, оповестява " Билд " . Заплахата била отправена в имейл, изпратен както до комерсиалната верига по този начин и до комисията за протекция на потребителите. В известието не се прецизира кой вид храна ще бъде токсичен или в кой регион или магазин ще бъдат сложени продуктите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР