Германската опозиционна лява партия казва, че ще разпусне своята парламентарна

...
Германската опозиционна лява партия казва, че ще разпусне своята парламентарна
Коментари Харесай

Германската опозиционна лява партия ще разпусне парламентарната си група, след като виден член стартира съперничещо начинание

Германската опозиционна лява партия споделя, че ще разпусне своята парламентарна група идващия месец, откакто видният член Сахра Вагенкнехт се отдели от основа нова партия с по-националистическа, скептична към миграцията стратегия

От Асошиейтед прес, 14 ноември 2023 година, 9:20 ч.

БЕРЛИН -- Германската опозиционна лява партия сподели Във вторник тя ще разпусне своята парламентарна група идващия месец, откакто видният член на партията Сахра Вагенкнехт се отдели, с цел да основе нова партия с по-националистическа, скептична към миграцията стратегия.

The Лявата партия се появи през 2005 година, обединявайки някогашни комунисти от източна Германия с левичари от запад, недоволни от съкращенията на обществената страна. Тя беше мощна опозиционна мощ в ранните си години, само че по-късно беше измъчвана от дълбоки вътрешни разделения.

На изборите в Германия през 2021 година тя завоюва единствено 4,9% от гласовете и беше покрай загубата на съвсем всичките си места в Народното събрание. Състоянието му не се е подобрило от този момент, макар непопулярността на държавното управление на лявоцентристкия канцлер Олаф Шолц.

Вагенкнехт и девет други депутати напуснаха Лявата партия предишния месец. Те възнамеряват публично да основат нова партия през януари.

Вагенкнехт подлага на критика „ нерегулираната имиграция “ и проектите на някои еколози за битка с изменението на климата, позиции, които контрастират с тези на управлението на Лявата партия. Тя също се опълчва на актуалните наказания против Русия. Това е композиция, която някои наблюдаващи считат, че може да отнеме гласовете на крайнодясната Алтернатива за Германия, която се повиши до към 20% в националните изследвания.

Wagenknecht и нейните почитатели напуснаха партията, само че не напуснаха незабавно нейната секта. Те отхвърлиха апелите да се откажат от местата си, с цел да могат лоялните последователи на Лявата партия да заемат мястото им.

Партийните водачи признаха, че няма късмет за избавяне на фракцията, което изисква най-малко 37 членове. Той ще бъде разхлабен на 6 декември, споделиха законодателите, откакто се срещнаха във вторник.

„ По-добре обединени с 28, в сравнение с отчуждени с 38 “ депутати, сподели водачът на групата Дитмар Барч. Той акцентира, че това не е краят на партията, която има един щатски шеф и е част от две други районни администрации, и сподели, че „ това е опция за ново начало... (но) непрекъснатите разногласия би трябвало да приключат. “

Бартш се надява на нова „ група “ на лявата партия, която ще има понижено финансиране и права, само че места в комисиите и повече време за изявление от самостоятелните. Групата получи към 11,5 милиона евро (12,3 милиона долара) държавно финансиране предходната година и похарчи 9,3 милиона евро за разноски за личен състав.

Разпускането на групата значи, че нейните 108 чиновници ще би трябвало да бъде отритнат.

Водещи истории

Прокурорите желаят незабавна защитна заповед по случая Тръмп след откриване на видео

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР