Германската министърка по семейните въпроси Ане Шпигел реши да се

...
Германската министърка по семейните въпроси Ане Шпигел реши да се
Коментари Харесай

Скандал в Берлин! Германска министърка подаде оставка

Германската министърка по фамилните въпроси Ане Шпигел реши да се отдръпна от поста след разногласия по отношение на решението ѝ да излезе в отпуск предходната година напълно скоро след опустошителните наводнения в провинцията, в която по това време тя е била министърка на околната среда, заяви Ройтерс.

Шпигел, член на Зелените, е първият министър, който напуща федералното държавно управление на канцлера Олаф Шолц, в което влизат неговите социалдемократи, екологическата партия и демократичната Свободна демократическа партия (СвДП).

" Днес заради политическия напън взех решение да освободя поста на федерален министър по въпросите на фамилията ", гласи изказване на Шпигел. Тя изясни, че се отдръпва, с цел да не пострада работата на министерството, което има да извършва значими политически задания.

В неделя Шпигел се извини, че е взела четириседмичен отпуск за фамилна отмора малко след бедствието, породено от наводненията през 2021 година По това време тя беше провинциална министърка на околната среда в провинция Райнланд-Пфалц, която пострада най-тежко от най-смъртоносните наводнения в Германия от шест десетилетия насам, при които починаха повече повече от 170 души.

Решението на Шпигел да се отдръпна пристигна преди районните избори идващия месец в Северен Рейн - Вестфалия, немската провинция с най-многобройно население, която също беше мощно наранена от наводненията.

Миналата седмица министърката на околната среда на Северен Рейн - Вестфалия също подаде оставка след разкрития, че след наводненията е прекарала доста време в Майорка.

Решението на Шпигел да напусне поста си във федералното държавно управление пристигна макар поддръжката на Шолц за нея. Съпредседателят на партията на Зелените Омид Нурипур съобщи пред публицисти, че решението на Шпигел е вярно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР