Германската компания Бош“ е разработила бърз тест за установяване на

...
Германската компания Бош“ е разработила бърз тест за установяване на
Коментари Харесай

Германският гигант Бош е разработил бързи тестове за откриване на коронавирус

Германската компания „ Бош “ е създала бърз тест за определяне на новия ковид, резултатът от който е подготвен за два часа и половина и дава 95% акуратност. Новият тест употребява платформата за молекулярна диагностика на „ Вивалитик “, направена от отдела за опазване на здравето на „ Бош “ и употребена в лечебни заведения, лаборатории и медицински практики. Тестът съдържа два съставния елемент – анализатор и контейнери. Във всеки от контейнерите има биологични съставни елементи, които засичат съществуване на SARS-CoV-2 или други патогени във взетата проба. По един резервоар се употребява за един пациент.

След като тестът се постави в контейнера, той се слага в анализатора на „ Вивалитик “. Тестът се организира изцяло автоматизирано. За по-малко от 2.5 часа са подготвени резултатите.

„ Скоростта е един от най-големите проблеми. Настоящите проби изискват логистична и транспортна верига и лишават от 24 до 48 часа – от времето на вземането на тестът до излизането на резултата. Нашият тест лишава 2 часа и половина и може да бъде употребен на всички места, където има пациенти “, споделя Йохан Руп – управител на плана за диагностичната система „ Вивалитик “..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР