Германската канцлерка Ангела Меркел призова Русия да разследва вероятното отравяне

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призова Русия да разследва вероятното отравяне
Коментари Харесай

Напрежение - Меркел иска отговорност от Русия

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Русия да проверява евентуалното отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални и да потърси отговорност от причинителите, съобщи Ройтерс.

Германските лекари, които лекуват Навални в болничното заведение " Шарите ", по-рано през днешния ден обявиха, че той е бил токсичен преди да изгуби схващане в аероплан в Русия предходната седмица.

" Извършителите би трябвало да бъдат разкрити и да понесат отговорност ", сподели Меркел в взаимно изказване с външния министър Хайко Маас.

Руският опозиционен водач Алексей Навални евентуално е токсичен с невропаралитично вещество, оповестиха от болничното заведение в Берлин, в която от събота се намира блогърът. Навални към момента е в кома.

Германските управляващи настояват, че към този момент положението му е устойчиво.

Веществото, намерено в организма на Навални, към този момент не е известно. Клиничните проучвания демонстрират, че то е от групата на инхибитори на холинестераза. Данните са доказани от разнообразни лаборатории в Германия.

Като антидот Навални е почнал да приема атропин. Лекарите в берлинската болница обаче не могат да подсигуряват крайния резултат. Неизвестни остават трайните последствия, изключително за нервната система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР