Германската канцлерка Ангела Меркел предупреди днес президента на САЩ Доналд

...
Германската канцлерка Ангела Меркел предупреди днес президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Меркел предупреди САЩ за опасността да предизвикат истинска търговска война

Германската канцлерка Ангела Меркел предизвести през днешния ден президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че има заплаха от същинска комерсиална война, в случай че Вашингтон приложи на процедура опасността си да обмитява вносните коли, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Съединените щати към този момент са в основата на търговски спор, откакто усилиха митата за вноса на стомана и алуминий и могат да провокират същинска комерсиална война, в случай че вкарат мита за вноса на коли, посочи Меркел пред Бундестага (долната камара на парламента).
Европейският съюз ще постави всички старания, с цел да избегне комерсиална война със Съединени американски щати, само че Вашингтон би трябвало да се причисли към тези старания, уточни немската канцлерка, представена от Асошиейтед прес. По думите ѝ " би трябвало да се положат всички старания, с цел да се избегне превръщането на спора в същинска война, само че несъмнено за това са нужни две страни ". Меркел акцентира, че положителното действие на международната стопанска система зависи от съдействието сред страните като сътрудници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР