Германската футболна лига промени едно свое правило, за което най-настоятелни

...
Германската футболна лига промени едно свое правило, за което най-настоятелни
Коментари Харесай

Официално: скоро Дортмунд ще получи шанс да впечатли света

Германската футболна лига промени едно свое предписание, за което най-настоятелни напоследък бяха от Борусия (Дортмунд). Занапред в професионалния футбол ще могат да играят състезатели, които са навършили 16 години. Досега границата беше 17 години, като въпреки всичко можеше да се изисква особено позволение за по-млади момчета. Точно за такова изключение упорстваха от „ Сигнал Идуна Парк “, с цел да могат да употребяват тъмнокожия си младеж Юсуфа Мукоко, който е на 15 години.

Роденият в Камерун гений е сензацията в детско-юношеския футбол в Германия от няколко сезона насам. Само през актуалната акцията геният е осъществил 38 гола и е подал за 10 други в 28 срещи за състава на Борусия до 19 година във всички шампионати, включително и 4 попадения в Младежката шампионска лига. Според новото предписание той ще може да употребен в мъжкия отбор след 20 ноември, когато навършва 16 година

Така от края на годината Борусия ще може да излиза в офанзива по едно и също време с Мукоко и Ерлинг Холанд, който тогава ще бъде на 20 години.

 Юсуфа Мукоко стана най-младият голмайстор в младежката Шампионска лига

През последните 2,5 години Мукоко не получаваше повиквателни, откакто неговите родители и шефовете в клуба решиха, че ще е по-добре да го държат настрани поради ранната популярност, която го споходи. Още като 12-годишен нападателят беше част от селекцията при 16-годишните.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР