Германската банка Deutsche Bank няма да прави бизнес в бъдеще

...
Германската банка Deutsche Bank няма да прави бизнес в бъдеще
Коментари Харесай

Deutsche Bank прекратява бизнес отношенията си с Тръмп и неговите компании

Германската банка Deutsche Bank няма да прави бизнес в бъдеще с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп или с негови компании след щурма на постройката на Конгреса от негови последователи, съобщи в. „ Ню Йорк таймс “, базирайки се на осведомен източник.

Deutsche Bank е най-големият заемодател на Тръмп, отпуснал заеми в размер на 340 млн. $ на Trump Organization - бизнес групата на американския президент, която сега управляват двамата му синове, осведоми Си Ен Би Си.

Ходът идва след апела на друга финансова институция, обвързвана с Тръмп - Signature Bank към президента да се отдръпна от поста. Според данни на Службата за държавна нравственос на Съединени американски щати Тръмп има разплащателни сметки и сметки за интервенции на паричния пазар в Signature Bank.

„ Оставката на президента... е в най-хубавия интерес на нашата нация и на американския народ “, споделят от Signature Bank в обява на своя уеб страница.

Говорител на Deutsche Bank отхвърли да разяснява обявата на „ Ню Йорк таймс “. От Trump Organization също не са дали отговор на настояванията за коментар.

Кристиана Райли, която управлява на американските интервенции на немската банка, осъди безредиците във Вашингтон от 6 януари в обява в LinkedIn през предходната седмица.

„ Горди сме с нашата конституция и заставаме до тези, които стремят да я пазят, с цел да се подсигурява, че волята на хората се съблюдава и че ще се реализира кротичък преход на властта “, разяснява тя.

Още през ноември Ройтерс заяви, че Deutsche Bank търси способи да приключи връзките си с Тръмп след президентските избори в Съединени американски щати, защото те носят отрицателна гласност на финансовата институция.

Заемите на Доналд Тръмп от немската банка са за голф игрище в Маями и хотели във Вашингтон и Чикаго.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР