Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) обяви, че ще направи всичко възможно,

...
Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) обяви, че ще направи всичко възможно,
Коментари Харесай

Луфтханза се опитва да сведе до минимум влиянието на утрешната пилотска стачка

Германската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) разгласи, че ще направи всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко въздействието на пилотската стачка, планувана за на следващия ден, и отбрани предлагането си, направено в договарянията за заплатите, съобщи Ройтерс.

Пилотският профсъюз " Верейнигунг кокпит " (Vereinigung Cockpit VC) заяви късно нощес, че договарянията за заплатите са се провалили и стачката ще засегне, както пасажерите, по този начин и товарните услуги, съобщи Българска телеграфна агенция.

Михаел Нигеман, член на управителния съвет на " Луфтханза ", отговарящ за човешките запаси, съобщи, че компанията е направила положително, уравновесено предложение по време на договарянията и стачката ще аргументи неудобства на хиляди клиенти.

" Искаме решения на масата за договаряния " съобщи той, добавяйки, че предложенията на " Луфтханза " са били добра основа за по-нататъшни диалози.

Пилотите на " Луфтханза " ще стачкуват на следващия ден ( 2 септември) на фона на продължаващия спор за заплатите, който може да удължи летния безпорядък в пътуванията, осведоми и " Дойче веле ".

" Верейнигунг кокпит " желае нарастване от 5,5 на 100 на заплатите тази година за над 5000 водачи.

" Не получихме приемливо предложение ", сподели след неуспеха на договарянията представителят на пилотския профсъюз Матиас Байер. " Това е пропусната опция ", добави той.

Съобщението за стачката бе оповестено, откакто и водачите от " Юроуингс " (Eurowings), дъщерната компания на " Луфтханза ", гласоподаваха в поддръжка на стачката. Те обаче желаят първо да продължат договарянията за заплатите с работодателя си.

Редица авиолинии, в това число " Луфтханза ", бяха принудени да анулират хиляди полети това лято поради стачки и дефицит на личен състав.

Това докара до очакване с часове на опашки на летищата и разочарова пасажерите.

По-рано този месец " Луфтханза " съумя да реализира съглашение за заплатите с наземния личен състав, предотвратявайки по-нататъшни протестни дейности, откакто митинг принуди авиопревозвача да анулира над 1000 полета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР