Германската армия изглежда е отчела за необходимо да извърши мащабна

...
Германската армия изглежда е отчела за необходимо да извърши мащабна
Коментари Харесай

Германия обяви промяна на военната си стратегия: Готвим се за война в Европа

Германската войска наподобява е отчела за належащо да извърши огромна промяна на тактиката на Бундесвера, която да регистрира опасността от съветска инвазия. Това съобщи генералният контрольор на немската войска Еберхард Цорн в документ, наименуван „ Оперативно управление за въоръжените сили “.

„ Германия може да бъде атакувана без предизвестие и това ще аргументи огромни, в случай че не и сериозни вреди “, предизвестява Цорн.

Според него тактиката от предходните 30 години, която наблягаше на задграничните интервенции, към този момент не дава отговор на сегашната обстановка.

Вместо това Бундесверът би трябвало да се концентрира върху надеждното въздържане на евентуалния зложелател и „ да бъде подготвен за война “.

„ Войната в Европа още веднъж стана действителност “, сподели Цорн, съобщи Новини.бг.

Вместо мобилни специфични сили, той предлага вниманието да се концентрира върху огромни формирования от войски, подготвени за разполагане и водене на бойни дейности, а не да се чака поддръжка от Съединени американски щати.

Нито Европейски Съюз, нито НАТО могат да си разрешат „ да стартират да възнамеряват и построяват сили едвам откакто бъдат нападнати “, прецизира Цорн, представен от Spiegel. Според проекта до 2024 година Бундесверът ще образува най-малко една изцяло екипирана и подготвена за поход дивизия от 10 000 души.

През май немският канцлер Олаф Шолц обяви основаването на най-голямата войска в Европа в границите на НАТО.

Според него по този начин Берлин ще укрепи сигурността на Германия и нейните съдружници. Германските управляващи ще отделят 100 милиарда евро за рационализация на въоръжените сили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР