Германия възнамерява да достави на Украйна по-малко реактивни системи за

...
Германия възнамерява да достави на Украйна по-малко реактивни системи за
Коментари Харесай

Германия ще предостави по-малко ракетни системи на Украйна от обещаното

Германия има намерение да достави на Украйна по-малко реактивни системи за залпов огън (РСЗО) Mars II от обещаното - единствено три, написа немското издание Business Insider, представено от УНИАН.

Според изданието немският министър на защитата Кристин Ламбрехт би трябвало да разгласи новия проект на среща на министрите на защитата на Европейския съюз. Отбелязва се, че ракетните установки би трябвало да бъдат трансферирани в Украйна през август-септември , а преди този момент украинските военни ще бъдат подготвени да работят с тях.

Първоначално Берлин трябваше да достави на Киев четири установки Mars II, само че в този момент се приказва единствено за три. Твърди се, че Германия не разполага с муниции за тях.

Според изданието Берлин ще достави системите единствено тъй като Съединени американски щати имат намерение да доставят спомагателни муниции за системите. Освен това се показва, че по-малко от половината немски РСЗО са в редовност, а нови не се създават . Очаквала се нова содуерна актуализация.

Както УНИАН по-рано заяви,. Отбелязва се, че в интервала от 30 март до 26 май Украйна е получила единствено две партиди оръжия от немското държавно управление. И двете партиди съдържаха единствено дребни оръжия.

" Шпигел ": Германия бави тежкото оръжие за Украйна

Критики към държавното управление

В същото време немското държавно управление отхвърля да трансферира танковете си в Украйна, в това число заради опасения, че въоръжените сили на Украйна могат да ги употребяват за офанзива против Руската федерация, което ще направи препратки към Втората международна война.

На 11 юни украинският дипломат в Германия Андрий Мелник сподели, че гаубици от Германия ще дойдат в Украйна на 22 юни, а зенитните оръдия през юли и август. Още на 14 юни немският канцлер Олаф Шолц даде обещание, че и ще даде на украинските въоръжени сили спомагателни оръжия.
 Германия губи въздействието си в Европа поради войната в Украйна
Германия губи въздействието си в Европа поради войната в Украйна

Но към този момент не се вижда, кой може да я замести
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР