Германия ускорява ваксинациите с продукта на „АстраЗенека“, след като властите

...
Германия ускорява ваксинациите с продукта на „АстраЗенека“, след като властите
Коментари Харесай

Германия ускорява ваксинацията с „АстраЗенека“

Германия форсира имунизациите с продукта на „ АстраЗенека “, откакто управляващите споделиха, че тази ваксина против ковид е безвредна да се инжектира и на хора на и над 65 години, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Дозите събираха прахуляк в склад през последните седмици поради немските ограничавания за това кой може да бъде имунизиран и поради терзанията на някои от хората, които са подобаващи за имунизация. Германия е получила до момента 2,1 милиона дози от имунизацията на АстраЗенека, само че е сложила единствено 721 000 дози.

Властите на Берлин отвориха шести огромен имунизационен център на неизползваното летище Темпелхоф в центъра на града през вчерашния ден. Там ще се слагат единствено ваксини на „ АстраЗенека “. Първите които се имунизираха в новия център за имунизация, бяха медици, учители и служители на реда. Първо ще се стартира с по 200 души дневно, като задачата е процесът да се форсира и от 23 март да се слагат по 3300 дози на ден.

Някои общопрактикуващи лекари ще стартират също да слагат имунизациите тази седмица на хронично заболели.

Германският здравен министър Олаф Шолц съобщи пред телевизия Цет Де Еф, че чака Германия да може да слага до 10 милиона дози на седмица до края на месеца. Това ще бъде двойно повече от към 5-те милиона дози, които Германия съумя да сложи до момента от началото на имунизационната акция в края на декември. Около 2,5 милиона души в страната, т.е. 3 % от популацията, до момента са получили две дози от имунизациите на „ Пфайзер/Бионтех “, „ Модерна “ и „ АстраЗенека “.

Ускоряването на имунизационната акция идва в миг, в който Германия тази седмица ще предприеме още стъпки за излизане от локдауна, като още възпитаници ще възобновят присъствените занятия, а някои бизнеси, музеи и зоопаркове ще отворят порти, само че единствено за авансово резервирали час гости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР