Германия трябва да засили натиска върху Русия след струпването на

...
Германия трябва да засили натиска върху Русия след струпването на
Коментари Харесай

Кандидатката за канцлер на германските Зелени обещава да е твърда с Русия и Китай

Германия би трябвало да ускори натиска върху Русия след скупчването на военни сили на украинската граница и да се стреми към политика на " разговор и неотстъпчивост " по отношение на Китай. Това разгласи в изявление за в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг " претендентът на Зелените за канцлер на Германия Аналена Бербок, оповестява " Ройтерс ".

Бербок разгласи в понеделник, че ще се кандидатира за канцлер на изборите на 26 септември, което е първият път, в който лявата екологична партия се стреми към най-висшия пост в своята 40-годишна история.

Зелените записаха растеж в поддръжката за тях през последната година единствено на няколко % от консерваторите на канцлера Ангела Меркел, като едно социологическо допитване по-рано тази седмица демонстрира, че еколозите даже изпреварват консервативния алианс ХДС/ХСС.

В изявлението, чиято съществена тематика е външната политика, Бербок сподели, че най-важното нещо в този момент е " да се усили натискът върху Русия " след неотдавнашните ѝ военни закани покрай границата с Украйна.

Тя повтори настояването, показано в предизборния манифест на Зелените по-рано тази година, съгласно което политическата поддръжка за втория германско-руски газопровод под Балтийско море ( " Северен поток 2 " ), който е съвсем приключен, би трябвало да бъде оттеглена.

По отношение на желанието на украинското държавно управление да се причисли към Европейския съюз и НАТО, Баербок сподели, че суверенните страни могат да решат своите съюзи сами, само че добави, че към този момент е по-важно да се реализира деескалация в района.

Обръщайки се към Китай, Баербок сподели, че Китай е прекомерно огромен, с цел да прекъсне просто връзките. И въпреки всичко демократичните демокрации би трябвало да поддържат своите полезности, което значи, че Европа може да вземем за пример да намерения за възбрана на избрани артикули, сподели тя.

" Можем да кажем: артикули от насилствен труд не излизат на нашия пазар ", сподели Баербок.

В случай на опасения за сигурността Европейски Съюз може също да ограничи съдействието с китайските снабдители на електроника, добави тя.

" Ако китайското държавно управление изисква китайски корпорации като Huawei да вземем за пример да предават европейски данни и информация, ние не можем да интегрираме артикули от такива производители в европейската инфраструктура. "

Baerbock също прикани за основаване на европейска войска под надзора на Европейския парламент и очерта стъпките към де-ядрена приложимост на Германия в консултация със съдружници.

Армин Лашет, претендентът на консерваторите за правоприемник на Меркел, който не се кандидатира още веднъж след 16 години на власт, поддържа газопровода " Северен поток 2 " от Русия към Европа.

В изявление за Ройтерс през февруари Лашет съобщи, че " морализирането и вътрешните лозунги не са външна политика ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР