Германия стартира програма, която ще предостави десетки милиарди евро за

...
Германия стартира програма, която ще предостави десетки милиарди евро за
Коментари Харесай

Германия стартира многомилиардна схема в помощ на декарбонизацията

Германия започва стратегия, която ще даде десетки милиарди евро за компании, изправени пред обилни разноски за сила, в опит да помогне на изправената си пред провокации индустрия и да финансира прехода ѝ към въглеродна индиферентност, осведоми Ройтерс.

Индустрията на Европа е изправена пред напън поради високите разноски за първични материали, сила и труд, до момента в който други райони, и в частност Съединени американски щати, примамват производителите надалеч от Стария континент, като им оферират великодушни дотации.

Така наречените контракти за отбрана на климата (договорите за разлика в цената на въглеродните излъчвания (ДРЦВЕ) – бел. р.) са главен дирек в отговора на Германия на тези провокации. Германските управляващи се надяват финансовата поддръжка да помогне на производителите на стомана, цимент, хартия и химически артикули да декарбонизират производствата си.

Според икономическото министерство за новата скица ще е нужно да бъдат отделени десетки милиарди евро за период от 15 години.

" Намираме се в интервал на продължителна криза, в интервал на извънредно предизвикателство от икономическа позиция ", съобщи пред медии министърът на стопанската система Роберт Хабек, откакто очерта детайлности към схемата.

По думите му до момента в който други елементи на света, от Съединени американски щати до Азия, оферират капиталови тласъци, Германия е обект на по-строги условия, когато става въпрос за бюджетни средства и поддържане под надзор на дълговите отговорности.

" Все отново не може да не се дават капиталови тласъци и капиталови импулси в тази фаза. По-скоро следим уязвимост във връзка с вложенията и нововъведенията в Европа и Германия ", предизвести Хабек.

Компаниите разполагат с два месеца, с цел да изразят интерес към схемата, преди да стартира тръжната процедура, сподели Хабек, добавяйки, че най-ниските предложения ще завоюват.

Фирмите, отделящи годишно по 10 килотона CO2 еквивалент или повече от това, ще дават отговор на условията, което на процедура позволява до присъединяване хиляди междинни по мярка немски предприятия.

Междувременно представител на икономическо министерство заяви за Ройтерс, че кабинетът възнамерява да даде към 2 милиарда евро (2,1 милиарда долара), с цел да подкрепи финансирането на цех за екологична стомана, който немският

промишлен колос " Тисенкруп " (ThyssenKrupp) има намерение да построи в базата си в град Дуисбург, Западна Германия.

Сумата включва 700 милиона евро, обещани от немската провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира централата на " Тисенкруп ", една от немските индустриални икони, към която са поети задължения за поддръжка.

" За тази цел сме в стеснен контакт с Европейската комисия. Защото едно нещо е ясно: ние също се нуждаем от произвеждане на стомана в Германия и Европа в бъдеще ", написа в известие на министерството.

Днес министър Хабек пътува до Есен и Дуисбург, с цел да организира диалози с управлението на " Тисенкруп " и представители на чиновниците.

Съгласно своята основана на водород климатична тактика за произвеждане на стомана, наречена " tkH2Steel ", " Тисенкруп " възнамерява да пусне в употреба по този начин наречената апаратура за непосредствено редуцирано желязо (Direct Reduced Iron - DRI) за щадящо климата произвеждане на 2,5 милиона тона стомана на година, като производството е планувано да стартира през 2026 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР