Германия ще загуби данъчни приходи в размер на 81,5 млрд.

...
Германия ще загуби данъчни приходи в размер на 81,5 млрд.
Коментари Харесай

Германия ще загуби 81,5 млрд. евро приходи от данъци през 2020-а

Германия ще загуби данъчни доходи в размер на 81,5 милиарда евро през тази година спрямо миналата 2019 година Това разгласи немският финансов министър Олаф Шолц.

Прогнозата значи, че федералните и локалните управляващи ще имат по-малко средства спрямо преди вследствие на епидемията от новия ковид (COVID-19). Шолц обаче добави, че прогнозата може да би трябвало да бъде ревизирана през септември.

Министърът акцентира, че всеки стопански тласък би трябвало да бъде своевременен, целеустремен, краткотраен и преобразуващ и означи, че пакет от тласъци ще бъде разгласен при започване на юни. Той уточни, че фирмите ще се нуждаят от помощта на страната, с цел да преминат през рецесията, само че че немската стопанска система е влезнала в рецесията, провокирана от COVID-19, със солидна фискална позиция.

До 2024 година държавното управление ще разполага с 315,9 милиарда евро по-малко, в сравнение с е било планувано през ноември, откакто епидемията накара Германия да преразгледа своите упования за данъчни доходи.

Министерството на финансите в този момент предвижда, че брутният вътрешен артикул на страната ще спадне с 6,3% тази година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР