Германия ще удължи срока на въведените противоепидемични мерки до 10

...
Германия ще удължи срока на въведените противоепидемични мерки до 10
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Карантината в Германия остава до 10 януари

Германия ще удължи периода на въведените противоепидемични ограничения до 10 януари, заяви канцлерката Ангела Меркел, представена от Българска телеграфна агенция. Срокът им трябваше да изтече на 20 декември и рестриктивните мерки да бъдат разхлабени за Коледните празници.

„ Провинциите ще удължат периода на ограниченията от 20 декември до 10 януари. По принцип нещата ще останат каквито са в този момент. Още през ноември казахме, че ограниченията ще останат в действие, в случай че няма основни промени в обстановката с ковид. Ако ситуацията със случаите на заразяване продължи да се развива като в този момент, ще се срещнем още един път на 4 януари ", сподели Меркел след диалози с ръководителите на немските провинции.

Германският канцлер уточни, че не може да каже по кое време Европейски Съюз ще позволи ваксина против новия ковид. „ Не мога да кажа дали това ще стане преди Коледа или незабавно по-късно. Трябва да се изчака ", посочи тя.

Меркел добави, че първо ще бъдат имунизирани здравните служащи и силите на реда, както и хора от третата възраст и заболели. „ Знаем, че през първото тримесечие (на 2021 г.) ще получим 7 млн. дози ", съобщи тя, имайки поради имунизациите на „ Модерна “ и на „ Пфайзер “. За имунизацията на „ АстраЗенека “ към момента няма съответна информация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР