Германия ще трябва да извърви свой собствен път по въпросите

...
Германия ще трябва да извърви свой собствен път по въпросите
Коментари Харесай

Твърдата линия на Зеехофер застрашава крехкия мир за мигрантите на Меркел

Германия ще би трябвало да извърви собствен личен път по въпросите на имиграцията , в случай че не може да накара други страни от Европейския съюз да се подпишат под съглашения за връщане на мигранти. Това предизвести немският вътрешен министър Хорст Зеехофер, като това би могло да унищожи нежното помирение в държавното управление на канцлера Ангела Меркел, отбелязва " Ройтерс ".

Правителството на Меркел беше на ръба да се разпадне през по-голяма част от предходната седмица, откакто баварският Християнсоциален съюз (ХСС) на Зеехофер настоя за едностранно стягане на граничния надзор от страна на Германия, което канцлерката беше подготвена да допусне единствено в границите на общоевропейско съглашение.

 Голямата коалиция в Германия реализира единодушие за бежанците
Голямата коалиция в Германия реализира единодушие за бежанците

По-строга политика по миграцията…

Ала в изявление за сп. " Шпигел ", фрагменти от което бяха оповестени през днешния ден, Зеехофер акцентира, че в случай че Германия не успее да подпише обещаните съглашения с други страни от Европейския съюз, той ще работи едностранно .

" Няма да е добра тактика да се допуска, че няма да има двустранни съглашения ", показва той и добавя: " Тогава ще би трябвало да се върнем към проекта за връщане на хора на границата... започвайки всичко изначало. "

Меркел, чието решение да отвори границите на Германия за над 1 млн. мигранти и бежанци през 2015 година подтиква възхода на антиимиграционните партии, отхвърля едностранните депортирания като противоречащи на духа на европейско съдействие.

 Италия, Германия и Австрия договарят за затваряне на южния мигрантски маршрут
Италия, Германия и Австрия договарят за затваряне на южния мигрантски маршрут

Плановете на Германия за границата няма да навредят на Австрия

Повторното връщане към твърдата линия на Зеехофер пристигна ден, откакто Германската социалдемократическа партия (ГСДП), третата партия в нежната коалиция на Меркел, най-сетне даде единодушието си за съглашението за мигрантите след опустошителна борба.

" След последните дни на безпорядък (в консервативния лагер), вътрешният министър има доста работа за извършване ", разяснява Бурхард Лишка, представител на ГСДП по вътрешната политика.

Зеехофер, чийто ХСС от десетилетия е в коалиция с Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, беше в сряда във Виена, с цел да разиска съглашения за връщане на мигранти с австрийския канцлер Себастиан Курц.

 Силовият министър на Германия трансферира топката в полето на Меркел за миграцията
Силовият министър на Германия трансферира топката в полето на Меркел за миграцията

Ангела Меркел е виновна за изясняването на детайлностите

Германски медии показват, че той се надява да реализира съглашение до края на юли за връщане на мигранти в Италия, които първо там са били регистрирани на територията на Европейски Съюз.

Зеехофер, който се пробва да ускори партията си преди локалните избори през октомври, в които тя е изправена пред огромно предизвикателство от антиимиграционната партия " Алтернатива за Германия ", заложи политическото си бъдеще на обезпечаването на по-строг надзор на немските граници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР