Германия ще предложи пакет от мерки за облекчаване на последствията

...
Германия ще предложи пакет от мерки за облекчаване на последствията
Коментари Харесай

Германия ще предложи пакет от мерки за облекчаване на последствията от инфлацията

Германия ще предложи пакет от ограничения за облекчение на следствията от инфлацията за жителите. Министърът на финансите, Кристиан Линднер, показа през днешния ден проектите си. Те са на стойност 10 милиарда евро и ще трансформират данъчната система на Германия, съобщи БНР.

Германският финансов министър счита да реформира данъчното облагане. В Германия приходите се таксуват съгласно размера им и фамилното състояние - при ниски приходи данъкът е 14%, а при най-високите - 42%. Във времена на инфлация обаче по този начин наречената студена градация може да смъкна приходите на множеството жители, които даже и да получат нарастване на заплатите за компенсиране на новите цени, ще би трябвало да платят по-голям % налози върху тях и действително най-после ще вземат по-малко пари от преди повишението на заплатата.

Точно този резултат желае да в профил Линднер с проектите си за промяна. Той разгласи, че ще вдигне необлагаемия най-малко, ще усили детските и ще усили границата на прихода, при която се поставя заплащане на 42% налози.

Идеите на Линднер бяха посрещнати обаче с остри рецензии от Зелената партия и от Левицата. Той бе упрекнат, че се грижи за опазване на благосъстоянието на хората с най-високи приходи и трансферира тежестта на инфлацията върху обществено слабите.

Според Линднер обаче от смяната в закона ще завоюват и пенсионерите, както и студентите, които работят паралелно със следването си.

Зелените обаче пресметнаха, че с промяната хората с най-високи приходи в Германия ще завоюват три пъти повече от хората със междинни или ниски приходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР