Германия ще отмени от 2 февруари задължителното носене на маски

...
Германия ще отмени от 2 февруари задължителното носене на маски
Коментари Харесай

Германия отменя маските в транспорта на дълги разстояния

Германия ще анулира от 2 февруари наложителното носене на маски във влаковете и рейсовете на дълги дистанции, едно от последните останали ограничавания поради COVID-19 в страната, сподели министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах, представен от Ройтерс.
Други европейски страни към този момент отстраниха наложителното носене на маски в публичния превоз, а Лаутербах беше изправен пред възходящ напън да последва образеца им през последните седмици. Маските остават наложителни в здравните заведения, а маските и негативните проби към момента са наложителни за влизане в лечебни заведения и домове за възрастни.
Правилата за локалния превоз са в компетенциите на 16-те провинциални държавни управления на Германия и все по-голям брой от тях са се отказали или се отхвърлят от наложителното носене на маски. 
Някои също са премахнали разпоредбите, изискващи инфектираните хора да се изолират вкъщи.
След като един от най-хубавите немски вирусолози сподели малко след Коледа, че пандемията е завършила, Лаутербах, който от дълго време заема внимателна позиция, се изправи пред възходящи апели в ръководещата коалиция и отвън нея да ги отстрани.
„ Ситуацията с пандемията се стабилизира “, сподели министърът в петък, като броят на известните или хипотетични инфекции понижава, а броят на приетите в болница хора продължава да понижава.
„ Населението е построило висок имунитет и специалистите, които ни поучават, към този момент не имат вяра, че ще има нова огромна, сериозна зимна вълна “, добави той. " На този стадий също по този начин не предвиждаме изключително рискови разновидности да ни доближат през идващите седмици и месеци. “
Лаутербах обаче прикани хората, които желаят да продължат да пазят себе си и другите, да продължат да носят маски непринудено, когато са на закрито и в публичния превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР