Германия ще направи голяма част от обществения живот в районите,

...
Германия ще направи голяма част от обществения живот в районите,
Коментари Харесай

Германия ще стъжни живота на неваксинираните

Германия ще направи огромна част от публичния живот в регионите, където лечебните заведения са рисково цялостни, наличен единствено за хората, които имунизирани против COVID-19 или са се възстановили от заболяването. Новината заяви персонално немската канцлерка Ангела Меркел, съобщи Ройтерс.

" Тази стъпка е нужна, с цел да се оправим с пораждащата огромно безпокойствие четвърта вълна на пандемията, която води до претоварване на нашите лечебни заведения, сподели Меркел. Много от ограниченията, които са нужни в този момент, нямаше да са нужни, в случай че повече хора се бяха ваксинирали. И не е също по този начин прекомерно късно за тези хора да се имунизират в този момент ", добави тя.

Мярката беше контрактувана на среща, в която участваха националните и районните водачи. Решението беше взето в отговор на четвъртата вълна на пандемията, довела до претоварване на лечебните заведения в някои елементи на Германия. Съгласно мярката в регионите, където равнището на хоспитализациите надвишава избран предел, достъп до публични, културни и спортни събития, както и до ще имат единствено имунизираните и преболедувалите.

Меркел заяви, че федералното държавно управление обмисля също по този начин искане на провинциалните държавни управления за закон, който ще им разреши да изискват от здравните и болничните служащи да се имунизират. Провинция Саксония, която е най-тежко наранена от четвъртата вълна, обмисля частична карантина, включваща затваряне на театрите, прекъсване на концертите и футболните мачове, заяви в. " Билд ". Тази провинция в източната част на Германия е с най-ниско ниво на имунизация и с най-вече инфектирани.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР