Германия ще извади от експлоатация три от последните си шест

...
Германия ще извади от експлоатация три от последните си шест
Коментари Харесай

Германия затваря три от шестте си ядрени реактора

Германия ще извади от употреба три от последните си шест нуклеарни централи в петък, заяви Ройтерс. Стъпката е част от проекта за отвод от нуклеарна сила и прекосяване към възобновими енергийни източници.

Реакторите в Брокдорф, Гронде и Гундреминген, ръководени от E.ON и RWE, ще бъдат спрени в петък след три и половина десетилетия в употреба. Последните три реактора - " Изар 2 ", " Емсланд " и " Некарвестхайм 2 ", ще бъдат затворени в края на 2022 година
" Спирането на атомните централи в Германия е дефинитивно ", съобщи Керстин Андрее, началник на Асоциацията на енергийните сдружения (BDEW).

Шестте нуклеарни реактора са произвеждали към 12% от електричеството в Германия, сочат данни на BDEW. Делът на възобновимите енергийни източници е 41%, на въглищата - 28% и природния газ с 15%. До края на десетилетието Германия възнамерява да създава 80% от електричеството си от възобновими източнициу, припомня Ройтерс.

След повредата в японската АЕЦ " Фукушима " през 2011 година Германия реши да се откаже от потреблението на нуклеарната сила за произвеждане на ток, само че това я направи по-зависима от въглищата. Въпреки това Берлин ще се откаже от въглищата като източник на сила до 2038 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР