Германия ще фокусира ротационното си председателство на Съвета на Европейския

...
Германия ще фокусира ротационното си председателство на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Меркел: Пандемията ще обедини Европа

Германия ще концентрира ротационното си председателство на Съвета на Европейския съюз върху битката против ковид и следствията от пандемията. Това съобщи канцлерът Ангела Меркел в седмичното си изказване.

Докато няма ваксина против ковид, битката против пандемията ще господства в Европа, предизвести Ангела Меркел и даде обещание 6-месечното ротационно европредседателство на Германия да не оставя на назад във времето и битката против климатичните промени.

„ През идващите седмици и месеци би трябвало да покажем, че ще създадем всичко по силите си Европа да пораства дружно в тази обстановка. Много е значимо с общи средства да се грижим за общата ни стопанска система. Защото знаете, че в дълготраен проект Германия е добре единствено в случай че и Европа е добре “, сподели канцлерката.

Ангела Меркел добави, че се чака на дневен ред да бъде въпросът за създаване на ефикасна европейска здравна система във всички страни членки, и акцентира, че немското председателство би трябвало да приключи със засилена интеграция.

В сряда немското държавно управление ще организира особено съвещание, отдадено на целите на немското председателство. В 6-те месеца отпред на Европейския съвет Германия ще работи още за налог върху финансовите транзакции, минимални данъчни ставки и система за търговия с въглеродни излъчвания.

Междувременно беше обявено, че 2055 са новите случаи на болест с ковид в Германия за последния ден и по този начин общият им брой е към този момент близо 152 500.

Втори ден Институтът „ Роберт Кох “ регистрира закъснение на темпото на новите случаи на заразяване в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР