Германия се е подготвила, доколкото може за спирането на газа

...
Германия се е подготвила, доколкото може за спирането на газа
Коментари Харесай

Германия била подготвена за спирането на газа по „Северен поток“ 1

Германия се е подготвила, доколкото може за прекъсването на газа от „ Газпром “ към нея и не е сюрпризирана от прекратяването на доставките по „ Северен поток “ 1. Това заяви говорителка на немското икономическо министерство.
Прочетете още
Днес подаването на газ по „ Северен поток “ 1 трябваше да бъде обновено, откакто „ Газпром “ го спря за три дни поради недостатък по трасето. Снощи обаче от съветския държавен тръст оповестиха, че дефектите не са отстранени и газ няма да има до несигурно време.

„ Няма да разясняваме всъщност, само че през последните седмици стана ясно, че Русия не е сътрудник, на който може да разчитаме и по тази причина положихме всички старания да сме оптимално самостоятелни от решенията ѝ. По тази причина сега сме доста по-добре готови, в сравнение с преди няколко месеца “, разяснява говорителка на немското министерство на стопанската система.

Положението на пазара на газ продължава да е с напрежение, само че наложителните количества са към този момент подсигурени. 84,3% от газохранилищата са цялостни, уточни още тя.

Строежът на терминали за полутечен газ също напредва.

В момента най-вече газ в Германия идва от Норвегия, Нидерландия и Белги
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР