Германия се договори с Гърция за подписването на споразумение, по

...
Германия се договори с Гърция за подписването на споразумение, по
Коментари Харесай

Берлин и Атина се споразумяха за връщането на бежанци

Германия се контракти с Гърция за подписването на съглашение, по силата на което гръцката страна ще приема назад бежанци от федералната република, които са регистрирани първо на гръцка територия.

Всичко към този момент е конкретизирано, следва да подпишем документа, оповестиха от Министерството на вътрешните работи в Берлин. Според представител на министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер Германия е близо и до съглашение за приемане на бежанците назад и с Италия. Канцлерът Ангела Меркел е подготвена във всеки един миг да организира диалози с италианския си сътрудник, с цел да направи това съглашение факт, оповестява още представителят. Германия към този момент подписа такова съглашение с Испания. То планува бежанци, които са подали молба за бежански статут в Испания и по-късно са се преместили в Германия, да бъдат връщани назад на испанска територия в границите на 24 часа.

Тези съглашения се отнасят за доста дребен брой бежанци. По данни на полицията на австрийско-германската граница от средата на юни до в този момент са били регистрирани единствено 150 бежанци, които са подали молба за статут в друга страна-членка. Половината от тях са минали през Италия, нито един не е идвал от Испания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР