Германия съобщи в петък за рекорден брой нови случаи на

...
Германия съобщи в петък за рекорден брой нови случаи на
Коментари Харесай

Рекордният брой случаи на коронавирус в Германия засилва натиска за по-строги ограничения

Германия заяви в петък за рекорден брой нови случаи на ковид, което ускорява натиска върху водачите на 16-те провинции в страната да вкарат по-строги ограничавания, подкрепяни от канцлера Ангела Меркел, с цел да бъде овладяна втора вълна на болестта преди Коледа, съобщи Ройтерс.

По данни на института " Роберт Кох " в Германия са регистрирани 23 648 нови заразявания, с което общият брой става 879 564. Смъртните случаи са нарастнали с 260 и към този момент са общо 13 630.

По-рано тази седмица държавното управление на Меркел се отхвърли от проектите да направи носенето на маски наложително в учебните заведения, да понижи броя на учениците в клас и да ограничи обществените контакти, откакто беше подложено на напън от водачите на провинциите, разтревожени от икономическите последствия от стягане на ограниченията.

От три седмици Германия е под " лека карантина ", включваща затваряне на заведенията за хранене, спортните зали и театрите, която обаче не води до понижаване на заразяванията. Очаква се провинциалните водачи да показват в понеделник оферти за повече ограничавания.

Решение за нови ограничения, които може да включват разширение на карантината, ще бъде взето в сряда по време на диалози с Меркел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР