Германия постепенно се отказва от употребата на дизеловото гориво. Старите

...
Германия постепенно се отказва от употребата на дизеловото гориво. Старите
Коментари Харесай

Немско разследване: Бракуваните германски дизели сеят масово смърт в България

Германия последователно се отхвърля от използването на дизеловото гориво. Старите дизелови мотори се бракуват доста преди крайния период за употреба или биват изнасяни в чужбина. Екологична организация се притеснява, че този факт ще утежни качеството на въздуха в страните от Източна Европа, в това число в България, където огромна част от използваните коли се внасят точно от Германия, написа изданието Focus, представено от Агенция " Фокус ".

От редакцията акцентират, че са провели следствие с това каква е ориста на старите коли с дизелови мотори. Резултатите от него демонстрират, че транспортните средства, които не са бракувани според условията и стандартите Европейския съюз, биват насочвани към пазарите в Източна Европа и Африка. Екологичната организация „ Транспорт и околна среда " (T&E) оказва помощ да се обясни картината за това по какъв начин износът от Германия на използвани дизелови коли може да промени Източна Европа.

Организацията показва данни, според които през 2017 година България е внесла над 100 хиляди използвани автомобила, от които над една трета (около 35 хил.) са били с дизелови мотори. „ Около една четвърт (27%) от изнасяните от Западна Европа към България дизелови коли идват от Германия (около 26 872). Най-голямата част от внасяните в България коли са от Италия (63%, или 65 640) “, прецизират от „ Транспорт и околна среда ". Същевременно организацията предизвестява, че не всички изнесени от Германия дизелови мотори имат нужните филтри за нездравословни частици. По всичко наподобява, че по този метод се основава парадоксална обстановка, в която Германия и други западноевропейски страни предават „ наследството “ на дизеловия скандал в по-бедните страни от Европейски Съюз.

„ Много от изхвърлените дизелови коли се изнасят към европейските страни-членки от Централна и Източна Европа, където има по-ниски условия. Това не взема решение казуса с качеството на въздуха “, безапелационни са от „ Транспорт и околна среда ". „ Повече от половината от всички импортирани дизеловите коли са на над 10-годишна възраст, т.е. нямат наложителния от 2011 година насам общоприет филтър за твърди частици. Така се изхвърлят прахови частици във въздуха, причиняващи рак, и от статистическа позиция те са причина всяка година в България да предизвикват над 13 хиляди смъртни случая “, означават от организацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР