Германия отново е болният човек на Европа икономически и е

...
Германия отново е болният човек на Европа икономически и е
Коментари Харесай

Германия отново е болният човек на Европа

Германия още веднъж е " болният човек на Европа " стопански и е прекомерно евентуално Европейската централна банка да прекъсне серията си от лихвени покачвания, с цел да ѝ помогне да преодолее компликациите си, написа през днешния ден Ройтерс.

А те са композиция от отслабваща търговия с Китай, спад в индустрията и строителството и завършек на евтините горива от Русия.

Фразата " болният човек на Европа " принадлежи на съветския император Николай I и е изречена от него по адрес на Османската империя през XIX век. Но и Германия я беше заслужила в първите години на този век, когато, както през днешния ден я управляваше соицалдемократ - Герхард Шрьодер, станал по-късно прославен с кариерата си в съветските енергийни колоси " Газпром " и " Роснефт ".

Германската стопанска система имаше негативен напредък от 0,1% през първото тримесечие на тези година на годишна база и нулев напредък през второто, демонстрират от Евростат.

Tрудностите на Германия, най-голямата стопанска система на Европа, задържат растежа в еврозоната и заплашват да я тласнат към криза вместо към " меко кацане " с умерени напредък и инфлация, които ЕЦБ чака, а Съединени американски щати още се надяват да реализират, отбелязва Ройтерс.

До войната в Украйна и последвалите европейски наказания, засегналитежко съветския експорт на петрол и газ, той задоволяваше една трета от енергийните потребности на Германия, напомня организацията.

Но немската стопанска система има свои лични проблеми, измежду които са прекомерното разчитане на износа, липса на вложения и дефицит на работна ръка, написа Ройтерс.

" Ако държавното управление не вземе решителни ограничения, Германия може да остане на дъното на таблицата на растежа в еврозоната ", споделя пред организацията Ралф Солвийн, икономист в Комерцбанк. 

От друга страна негативно въздействие върху икономическия напредък до момента имаше целенасочената рестриктивна политика на немската централна банка, която смъкна инфлацията до 2% от двуцифрени равнища, поддържайки по-високи лихви. 

Те задържат вложенията в немския индустриален бранш, който е най-големият в Европа, показва Ройтерс.

Затона през днешния ден ЕЦБ е пред алтернатива - би било безразсъдно да смъква лихвите, само че би било рисково и да ги подвига. Целта е някъде по средата - да не оскъпява още кредитирането, само че да поддържа цената му задоволително висока.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР